Bouwbudget waarborgen

“Dit project springt uit de band. De hoogwaardige afwerking, de indeling en uiteraard de atypische architectuur maken er echt een pareltje van. En aan pareltjes zijn altijd een bepaald kostenplaatje verbonden. Momenteel wordt het project geraamd op 2.950.000 euro. Op zo een type projecten kun je als calculator echt een meerwaarde bieden” aldus Pieter-Jan.

Zo werd door de calculatiedienst eerst bepaald welke elementen een grote impact op het bouwbudget hadden om daarna te onderzoeken welke variaties er mogelijk waren. Variaties die dezelfde kwaliteit kunnen waarborgen, het uiterlijk van de gevel respecteren, maar ook het offertebedrag positief beïnvloeden.

“In dit soort projecten is het uitermate belangrijk om de offerte enkele malen met de bouwheer te overlopen. Daarin beschrijf je dan zo goed mogelijk welke alternatieven je voorstelt en welke impact die hebben op het budget. Wij moeten ons voorstel onderbouwen en de bouwheer helemaal meenemen in ons advies. Dat is een must.”

Een complex complex

Art Deco is niet enkel uitdagend omwille van de mooie architectuur. Ook de constructie biedt de nodige uitdagingen.

“De ophangsystemen vormen een grote uitdaging in dit project. Daar werken we momenteel samen met architect, ingenieur en de leverancier aan een pragmatische oplossing om deze te kunnen plaatsen zonder compromissen te moeten maken.”

“Ook de vele rondingen, die dit project een speciaal karakter geven, zorgen -samen met het vele verticale metselwerk- voor een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Daar denk je als calculator ook wel twee keer over na.” Zo besluit Pieter-Jan.