Bij Building & Partners vertrekt alles vanuit één ploeg: het bouwteam. Een groep professionals die met de neuzen in dezelfde richting aan een gemeenschappelijk doel werken. Een projectontwikkelaar is gebaat met een aannemer, een architect, een stabiliteitsingenieur en een EPB-verslaggever die op mekaar zijn ingespeeld. Wat is daarvoor dan het geheime ingrediënt? Communicatie!

“Het werken met een bouwteam zorgt ervoor dat alle partners samen het rendement van een project bewaken”, zegt Nina Claes, bestuurder van bouwaannemer Building & Partners. “Idealiter wordt een bouwteam samengesteld voor de eerste pennentrek van een project plaatsvindt, zodat er tijd is om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Daarom hechten we veel belang aan goede communicatie én aan het werken met vertrouwde partners.”

Communicatie als fundering

Communiceren als basis van het ideale bouwteam: bij Building & Partners nemen ze dat heel erg serieus. “Elk project dat we initiëren steunt op drie belangrijke pijlers: de klant ontzorgen, een strakke planning en een hoog rendement realiseren”, vertelt Nina Claes. “Die planning is voor ons heilig, omdat korte en probleemloze werven gelijk staan aan rendementsvolle werven. Dat resultaat kan je alleen maar bereiken wanneer de communicatie goed zit. Als aannemer nemen wij daarin dan ook een voortrekkersrol op. Dat is een belangrijke ontzorging van onze klant: de projectontwikkelaar.”

“Zowel intern als extern verloopt onze communicatie in een directe lijn. We zijn daarmee een echt familiebedrijf, waarbij het voor onze mensen én onze klanten duidelijk is dat we fier zijn op wat we hebben opgebouwd”, verduidelijkt Nina Claes. “We streven ernaar onze gesprekspartners snel te vinden in een discussie, leggen ons standpunt uit en proberen hun standpunt te begrijpen. Je merkt dan dat er snel begrip is voor mekaar. Zeker in prijsdiscussies of wanneer er te lang getwijfeld wordt om een knoop door te hakken, merken onze gesprekspartners dat het geen zin heeft om mekaar met de rug tegen de muur te zetten. In een bouwteam is het de bedoeling dat elke partner tevreden is met het proces en het resultaat. Door helder en regelmatig te communiceren bereik je dat doel, zonder frustraties!”

Ook intern een directe lijn

Ook met het eigen personeel verloopt de communicatie rechttoe rechtaan. “We hanteren een echte open-deur-beleid”, zegt Nina Claes. “We moedigen ondernemerschap en het aanbrengen van ideeën voortdurend aan. Ook trainen we onze mensen hoe ze goede planningen kunnen maken en respecteren. Ook daar speelt communicatie een belangrijke rol. Doordat we een warm familiaal bedrijf zijn, is er nauwelijks een drempel, zodat we heel wendbaar zijn wanneer er feedback komt van onze collega’s of van onze klanten.”

De liefde voor communicatie is bij Building & Partners prominent aanwezig. Dat die liefde leidt tot tevreden klanten en tevreden medewerkers: dat merk je hier onmiddellijk!

Ook zin om te werken voor een top-bouwonderneming? Krijg jij een kick van het halen van een strakke planning? En wil je het verschil maken in een sterk groeiende familiale onderneming? Check onze vacatures en laat van je horen!