Tremelo is een rustige, gezellige Vlaams-Brabantse gemeente met een levendig centrum. Momenteel werken we er aan Perid’O: een project met 15 moderne appartementen met zowel 1- als 2-slaapkamerappartementen én penthouses. Thomas de Oliveira, Chief Operational Officer bij YOBO Real Estate, vertelt graag meer over dit unieke concept.

Kleinschalig BEN-project met groot gemeenschapsgevoel

“Wat zo uniek is aan Perid’O is dat het een kleinschalig project is. We gaan hier niet voor hoogbouw, maar creëren een eerder gezellige, familiale sfeer. Wie hier woont, woont samen in een gebouw met een klein aantal anderen gelijkgestemden. In Tremelo heerst namelijk een sterk gemeenschapsgevoel. Het bruisende centrum en de nabijheid van verschillende natuurgebieden trekken zelfs bewoners uit omliggende gemeentes, zoals Haacht en Keerbergen aan.”

“Alle appartementen zijn BEN: bijna energie neutraal, wat wil zeggen dat ze enorm energiezuinig zijn. Hier hield Building & Partners vanaf het begin rekening mee. Zij weten met welke technieken we moesten werken om dit te realiseren en een project te ontwikkelen dat klaar is voor de toekomst.”

Het belang van groen en licht

“Dankzij de zuidelijke richting van de voorgevel en de grote raampartijen is er veel natuurlijke lichtinval in elk appartement en is het aangenaam vertoeven op elk terras. De appartementen op het gelijkvloers hebben zelfs hun eigen tuintje. We voorzien ook een gemeenschappelijke tuin waar we voor veel groen en bomen zorgen zodat elke bewoner uitkijkt op een mooie omgeving.”

“Dat sluit allemaal mooi aan bij de naam Perid’O. Een peridoot – ook wel de ‘steen van de zon’ genoemd – is namelijk een groene edelsteen die licht en vreugde creëert.”

Voorlopen op timing dankzij Building & Partners

“We werken met Building & Partners samen in een bouwteam waardoor we hen al vanaf het begin betrekken bij het bouwproces, zijnde: al in de ontwerpfase. Zij zitten mee aan tafel waar ze met een adviserende rol hun kennis en expertise delen. Zo kunnen we samen tijdig complexe vraagstukken aanpakken, slimme en haalbare oplossingen zoeken én te allen tijde het budget en de kwaliteit bewaken.”

“De oplevering van het project is voorzien voor mei 2024. Maar wat uitzonderlijk is, is dat Building & Partners ervoor zorgde dat we nu licht voorlopen op schema. Ze vroegen namelijk tijdens het afgelopen bouwverlof in de zomer aan hun onderaannemers om door te werken. En dat is iets unieks in een bouwproces.”

Vaste prijsgarantie in tijden van crisis

“Toen de bouw van Perid’O begon, was er net een stijging van de kost voor bouwmateriaal en grondstoffen. Maar doordat Building & Partners goede prijsafspraken maakt en nauw samenwerkt met hun leveranciers, hadden ze op voorhand al belangrijke materialen op stock. Zo konden wij een vaste prijsgarantie blijven bieden aan onze eindklanten.”

“Voorlopig zijn er ook nog geen meerwerken nodig. Moesten die toch voorvallen, dan denkt Building & Partners met ons mee hoe we die kunnen compenseren met minderwerken zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Dat kan altijd snel dankzij de korte communicatielijnen. Kwaliteit, budget en timing worden steeds gerespecteerd door Building & Partners. En dat is een van de redenen waarom wij ervoor kiezen om met hen samen te werken.”

Ons plan voor uw plan

Als familiebedrijf hechten we bij Building & Partners veel waarde aan langetermijnrelaties en -samenwerkingen. Bent u op zoek naar een bouwpartner die met u meedenkt? Wij zijn altijd bereikbaar voor uw plan.