Vooraleer Siebe officieel begon als junior projectleider deed hij niet één, maar wel twee stages bij Building & Partners. De eerste stage deed hij tijdens zijn professionele bachelor in de bouwkunde aan de Hogeschool PXL. Tijdens deze stage deed hij ervaring op bij verschillende afdelingen: calculatie, aankoop en werfleiding. Na zijn bachelor diploma kriebelde het om verder te studeren, dus begon Siebe aan een schakelprogramma voor industrieel ingenieur in de bouwkunde. Tijdens deze studie deed hij zijn tweede stage bij Building & Partners. Toen kreeg hij de kans om voltijds in de projectleiding mee te lopen.

Hoe verloopt jouw eerste officiële werkervaring bij Building & Partners tot nu toe?

“Mijn eerste werf is in Leopoldsburg. Tijdens mijn stage heb ik deze werf voorbereid. Ik krijg veel verantwoordelijkheid, maar als ik vragen heb kan ik altijd terecht bij mijn ervaren collega’s. Het is een grote uitdaging om direct in de projectleiding te beginnen en een werf over te nemen, maar ik heb al enorm veel kunnen bijleren. Het hele bouwproces aan elkaar knopen is een uitdaging op zich. Het is belangrijk om de juiste keuzes op voorhand te nemen zodat we niet voor verrassingen komen te staan.”

Wat spreekt jou het meeste aan bij Building & Partners?

“Tijdens mijn stage merkte ik al snel dat Building & Partners veel kansen geeft aan gemotiveerde mensen met doorzettingsvermogen. De directie heeft ook veel vertrouwen in de medewerkers. Dit creëert een toffe, open sfeer met veel doorgroeimogelijkheden. Daarnaast ben ik aangetrokken tot het totale aanbod van Building & Partners, van de eerste schop in de grond tot het laatste stopcontact. Deze kans was te mooi om te laten liggen.”

Wat doe je na de werkuren?

“In de zomer vind je me terug op een festival en in het weekend trek ik er met vrienden op uit. Binnenkort beginnen ook de voorbereidingen voor carnaval. Al zo’n 7 jaar maken we ieder jaar een carnavalswagen in een bepaald thema. In Pelt zijn dat zo’n 70 wagens die meedoen, dus dat is altijd groot feest!”