Het wordt meteen duidelijk dat het om een uniek project gaat, wanneer je als bewoner zelfs met een autolift kan parkeren op de verdieping waar je woont. De locatie heeft ook enige historische waarde, omdat het bekende hotel Antigone er vroeger was gehuisvest. Deze appartementen zijn op zich een relatief klein project, maar van een ongekend hoog afwerkingsniveau. De appartementen hebben allemaal een zicht op de Schelde en zijn ongeveer een 200 vierkante meter groot.

We zorgden er ook weer voor dat we een meerwaarde konden realiseren voor de drie pijlers waarop al onze projecten steunen.

 

Archeologische ontzorging

Er kwam bij de afbraak van deze site archeologisch onderzoek aan te pas. Wij hebben hier het voortouw genomen, en elke fase van het onderzoek de nodige duwtjes in de rug gegeven, om geen vertraging op te lopen. Daarnaast bleek de afbraak an sich ook technisch moeilijker te zijn dan verwacht, doordat we geconfronteerd werden met een zeer kleine werfruimte ter plaatse. De klant heeft van dit alles echter niets gemerkt.

Uitstekende planning door degelijke communicatie

Zelfs met de duur van de afbraak en het archeologische onderzoek, haalden we de vooropgestelde planningsdoelen. We werkten voor de bouw samen met een aantal vaste partners van de ontwikkelaar. Dat is een uitdaging en houdt een risico in, omdat we hen niet kenden, maar dit liep uiteindelijk wel van een leien dakje door directe en goede communicatie.

Een rendement om fier op te zijn

We zorgden er bijvoorbeeld voor dat alle ramen op tijd werden geplaatst. Die cruciale factor kan al wel eens voor vertraging zorgen en dus wegen op het rendement. Ook werd er voor dit project gezocht naar een gladgepolijste zwarte betonplaten met witte granulaten die tegen het gebouw werd bevestigd. Onze klant werkte eerst met een andere leverancier, maar had daar een slechte ervaring mee, dus werd ons gevraagd om voor een alternatief te zorgen. Wij kozen voor Loveld-gevelplaten, een gekende leverancier met een goede reputatie. Deze platen waren echter zo zwaar dat we geen prefab-betonelementen mochten gebruiken. We moesten de basisbetonconstructie ter plaatse gieten om zo een stevige massieve constructie te hebben die het gewicht van de platen kon dragen.

Uiteindelijk was dit voor Building & Partners een prestigeproject met heel wat boeiende uitdagingen. Toch sloegen we erin door een strakke planning deze drempels te overwinnen en een uiterst rendementsvol project af te leveren.

 

Zoek je een betrouwbare bouwpartner die elke deadline haalt? Wil je samen met ons deel uitmaken van een bouwteam dat rendement vooropstelt? Dan ben je bij Building & Partners aan het juiste adres!