In oktober 2018 begon Leyla als metser op haar eerste werf bij Building & Partners. Al van in het begin was ze zeer gedreven en leergierig, waardoor ze snel kon doorgroeien tot werfleider. Ondertussen heeft ze drie werven afgerond als werfleider in afwerking. Haar dagen zijn goed gevuld, maar haar gedrevenheid brengt iedere werkdag tot een goed einde.

Wat vind je zo leuk aan je job?

“Iedere werkdag is anders. Het werk verloopt soms anders dan gepland, maar dat zorgt voor de uitdaging waar ik van hou. Ik schrik niet af van moeilijker werk, want we krijgen intern veel ondersteuning. Daarnaast heb ik goede collega’s en zijn we goed op elkaar ingespeeld. Dit maakt een groot verschil.”

Hoe voelt het om een vrouw in de bouw te zijn?

“Alle collega’s zijn mannen. Ik ben nog geen enkele vrouw tegengekomen. Dat maakt het nog altijd uniek om als vrouw in de bouw te werken, maar daardoor krijg ik juist meer waardering en bewondering. Ik voel me absoluut op mijn plaats in de bouw. Natuurlijk moet je jouw mannetje kunnen staan en voor jezelf durven opkomen, maar dat is als man niet anders. Ik zou iedere vrouw met dromen in de bouwsector aanmoedigen om ervoor te gaan. Laat je niet tegenhouden door clichés, want die zijn nu passé.”

Wat is jouw strafste verwezenlijking?

“Momenteel werk ik op een grote werf met een kelder en handelsruimte van 3.000 m², 32 appartementen, 2 penthouses en een prachtige binnentuin. Het is tot nu toe de grootste werf waar ik heb gestaan en tevens mijn eerste ruwbouw. Dit noem ik graag mijn strafste verwezenlijking. We begonnen hier ondertussen al een jaar geleden, in augustus 2021. De ruwbouw is voor 90% klaar.”

Wat is jouw tofste herinnering op de werkvloer?

“Het is moeilijk om er een te kiezen, want ik heb zoveel goede herinneringen. Bij Kerstmis hebben we altijd een tof feestje waar ik van geniet. Tijdens het bouwverlof deden we een teambuilding met BBQ. Het evenement maakt niet veel uit, want de sfeer is toch altijd goed.

Op zoek naar een job (als vrouw) in de bouw?

Bij Building & Partners zijn we continu op zoek naar plantrekkers. We hebben openstaande vacatures voor projectleiders, calculators, werkvoorbereiders, ploegbazen, enz. Ben je op zoek naar een uitdagende job waar je kan groeien als persoon, in een familiebedrijf met een toffe sfeer? Neem contact op en misschien sta jij binnenkort met Leyla op de werf.