Wezemaal is een rustig gelegen deelgemeente van Rotselaar, nabij Leuven, met een variëteit aan voorzieningen en activiteiten in de buurt. Max Wezemaal bestaat uit twee gebouwen met elk 10 appartementen, een groene parktuin en een ondergrondse parking met deelwagen voor het hele complex. Jonathan Schraepen, Managing Director bij YOBO Real Estate, vertelt hoe dit nieuwbouwproject tot stand kwam.

Een uniek concept

“Bij YOBO Real Estate schuilt er een originele identiteit achter ieder project. Zo is Max Wezemaal een ode aan de Franse Provence, in het Hageland: witte steen met witte voeg, twee grote tuinen met olijfbomen, zuidellijke terrassen, een kruidentuin, een petanquebaan met lavendelstroken, enz. Veel Belgen trekken in de zomer naar de Provence om tot rust te komen. Geen stress. Dat is het gevoel dat we met Max Wezemaal willen creëren. Ideaal voor wie wil ontsnappen aan het drukke leven, met behoud van comfort en alle praktische voorzieningen.”

Max Wezemaal

Ontzorging door Building & Partners

“De inkoop van een project is een moeilijk en onvoorspelbaar proces. Er bestaat geen handleiding om het ideale project op te starten. Het is steeds een combinatie van de juiste mensen, op de juiste plaats, op het juiste moment. Bij Max Wezemaal was dit het geval.”

“Wat van Building & Partners een waardige partner maakt om dergelijke ingewikkelde bouwprojecten tot een goed einde te brengen, is de manier van samenwerken. Building & Partners is een familiebedrijf waar directie communicatie een normale gang van zaken is. Bij YOBO Real Estate hebben we dezelfde manier van werken, waardoor we op eenzelfde lijn liggen.”

Iedere steen volgens plan

“Al voor we zelfs een vergunning krijgen voor een bouwproject, betrekken we Building & Partners in het verhaal. Zo kan hun afdeling calculatie al een eerste vakkundige berekening maken op basis van onze ideeën. Building & Partners blinkt uit in hun oog voor rendement. Met deze feedback gaan we opnieuw aan de slag met de architect. Na de vergunning is Building & Partners ook enorm betrokken bij de verdere planning van het project. Het is een vlotte samenwerking.”

“Communicatie is cruciaal bij projecten van deze omvang. We leggen de lat hoog om aan de noden van onze eindklanten te kunnen voldoen. Iedere steen, iedere tegel, ieder lichtpunt… alles moet perfect zijn. We moeten kritisch zijn om de kwaliteit te kunnen bewaken, maar Building & Partners denkt mee in functie van onze doelen als projectontwikkelaar. Ze stellen zich constructief op en ze werken oplossingsgericht.”

Max Wezemaal

“Een rommelige werf is een onveilige werf”

“Als projectontwikkelaar speelt rendement een grote rol, maar een aspect waar we nooit of te nimmer op inboeten is veiligheid op de werf. Samen met Building & Partners werken we actief aan veilige werven zonder ongelukken. Specifiek bij Max Wezemaal krijgen we nu al complimenten van een externe partij: ‘zelden een werf gezien die zo volgens plan wordt gebouwd’. Dat motiveert natuurlijk. Dikke pluim voor Building & Partners!”

Ons plan voor uw plan

Als familiebedrijf hechten we bij Building & Partners veel waarde aan langetermijnrelaties en -samenwerkingen. Bent u op zoek naar een bouwpartner die met u meedenkt? Wij zijn altijd bereikbaar voor uw plan.