Wat meteen opvalt aan het nieuwe gebouw, is de groene gevel. Al is dat niet het enige wat deze nieuwe studententoren typeert.

Wouter: “Om een maximaal doorzicht te garanderen, wordt het gebouw aan de noordkant op poten gezet. Aan de zuidkant is het niveau licht verhoogd en zweeft het gebouw over het maaiveld. Er zijn drie verschillende soorten kamers voorzien: standaardkamers, kamers met eigen sanitair en meer comfort, en rolstoeltoegankelijke kamers. Als kers op de taart is er een gemeenschappelijk dakterras voor de bewoners.”

“Met 87 studentenkamers was het voor de klant belangrijk dat het gebouw kan uitgelezen worden. Daarom werkt alles op wifi. Elke kraan is verbonden met een computersysteem zodat per huurder de kosten, bij benadering, in rekening gebracht kunnen worden. Een goed overzicht is essentieel bij zo een grote studentenresidentie.”

 

Strakke deadline

“De grootste uitdaging aan dit project is ongetwijfeld de strakke deadline. Tegen september 2023, de start van het nieuwe academiejaar, wil eigenaar Upkot de kamers verhuren. Daarom zitten we met een strakke planning en kunnen we ons geen vertragingen veroorloven. In juni 2023 moet de oplevering plaatsvinden maar met onze LEAN-planning zorgen we ervoor dat alles tijdig klaar is.”

“Gelukkig zijn bijna alle partijen zeer LEAN-gezind. Een LEAN-planning zorgt ervoor dat bepaalde werken pas worden uitgevoerd als de voorgaande werken daarom vragen. Niet vroeger en niet later. Dankzij creatieve oplossingen, flexibiliteit en duidelijke afspraken verliep tot nu toe alles vlot. Hierdoor kunnen we snel inspelen op veranderingen of onvoorziene situaties.”

Safety first

“Bij Building & Partners ontzorgen we de klant dankzij een goede voorbereiding. Ook is er een continue overleg tussen de betrokken partijen.”

“Zoals op elke werf speelt ook hier veiligheid een belangrijke rol. Ons preventieteam stuurde toolboxen uit en aan het begin van de werkzaamheden vond er een start-werfvergadering plaats waarin alles omtrent de veiligheid op de werf werd uitgelegd.”

Bij Building & Partners zijn we trots op de bouwprojecten die we realiseren. Neem dus zeker eens een kijkje tussen onze realisaties.